?

Log in

jayzslam
04 August 2012 @ 11:33 am
Pre order open!

Details as per below:




- Due date 4/9/12)
- Items will be purchase at Miyagi (9/9/12)
- Full payment required to secure order
- Collection method - meet up/shipping
- Payment method - Maybank, Cimb, Bimb, Paypal
- Email to jufadilla.jamaldin@gmail.com
- Please use this format:
    name:
    location/address:
    phone no:
    payment method:
    collection method:
    item 1, 2,3 etc:
    quantity:
    amount:
 - Price exclusive shipping from me to you.
 - All price stated in RM, for international buyer, i'll convert to you.

p/s- items with TBC price, will be inform once the price out. ALL price stated!
     - pictures of the goods also will be post later.

Thanks!
Tags: ,
 
 
Current Location: home
Current Music: chankanpana
 
 
jayzslam
DAEBAK!DAEBAK!DAEBAK!

What a creative comment from apiapi@lj.Cant wait to see this drama yo!

Lee JongHyun's character

Colin (19 years)-Student

Korean American (I think the writer changed it to Korean Japanese for Lee JongHyun who is fluent in Japanese)


He feels betrayed by a stepfather who is married again and ran away from home to look for his real father in Korea.


“One of you guys is my father” He says to 4 gentlemen and lives togher with them.


His weapon of charms is purity


and his tactic is smile.



He is tricky,


unexpected,


and 4 dimentional boy who controls 4 gentlemen’s life.


One day a girl comes to his life. And his first love begins.


Colin will appear mid of drama and looks for his real father among Jang Dong Kun, Kim Soo Ro and Kim Min Jong.

credit @apiapi (awesome comment yo!)
credit @http://cnbjonghyun.tumblr.com
info cr @cebununa + cnbjonghyun@tumblr
Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: calmcalm
Current Music: In My Head
 
 
jayzslam
11 July 2011 @ 11:40 pm
This song make me feel so touching...kazoku..family..without them, can i continue my life??absolutely no..hukhuk.
No matter how are u,where u have been,what have u done..your family still support and love u..such a beautiful song.


Douzo~~

www.youtube.com/watch


365 nichi kazoku

'Ohayou' 'Oyasumi'
Sonna aisatsu wo
Kurikaeshi kawasu mainichi
Yonaka no kenka mo asa ni wa
Medamayaki ni egao mata motodouri

"Good Morning" "Good Night"
Those greetings are what we exchange daily
The fight at midnight will return to fried egg and a smile at the morning


Heya no katasumi ni
Nugisuteta kutsushita
Nanbyakai chuui sa retarou
Nigawarai shinagara omoidashita no wa
Ano hibi ienakatta kotoba

The socks I threw off piled up at the corner of my room
Hundreds of times warned by you
With a bitter smile, i remember the words i couldn't say that time


Tatoeba chiisana hagu o shite
Tatoeba "I love you" tte tsutaete
Itsudemo eiga mitai ni
Bokura wa kiyou ni narenai keredo

For example, i give you a little hug
For example, I tell you i love you
Always it seems like a movie
but we don't become good at doing those things


Sanbyaku rokujyuu go-nichi kazoku
Konoyo ni iru kiseki wakeatte

Sukoshi zutsu datte iikara
Uketometai

Umarete kita koto
Shinde iku koto

356 days family
we share the miracles in this world
Little by little, i want to take them
being born or dying


"Arigatou" tteyuu tada hitokoto
Tsutaeyou namida komiagete mo

Ashita ga haha no hi janakutatte ii
Shunkashuutou bokutachi wa tsunagatteru

'Thanks,' that one word
say that even if you're crying
or even tomorrow is not a mother's day
we're connected during all seasons


Seikaku ya kaoya
Kotoba ya jidai ga
Chigatte mo onaji koto ga aru
Sore wa hito wa dare mo
Hito kara umarete kita koto
Minna nakinagara

Different personalities,faces,words or generations
even if they are different, there is somthing in common
That is, all humans are brought to lives by another human beings
while crying



Tatoeba nikushimi atte mo
Tatoeba kizutsuke atte mo
Kokoro de kitto heiwa o negawanai hito wa dare mo inai

For example, there is hating
For example, getting hurt
There is no one who does not wish for peace in their hearts


Sanbyaku rokujyuu go-nichi kazoku
Konoyo wa tatta hitotsu no kazoku

Chikyuugi yubi de mawashi
Sonna koto wo kangaete mita yo
Hitorikkiri de

365 days family
This world is just one family
The earth is turned by a finger
I tried to think like that by myself


Dakedo genjitsu wa muzukashikute
Kyou mo dareka ga namida koboshiteru
Tsurakute shouganai toki wa
Kaasan semete nee guchi gurai
Kika sete yo

But reality is difficult
Today too, someone will cry again
If u have a hard time and you can't help it
At least let me hear your complains


Sanbyaku rokujyuu go-nichi kazoku
Konoyo de tatta hitotsu no kazoku
Sukoshi zutsu datte iikara tsumiagetai
Boku ga ima koko de dekiru koto zenbu
Isshoni kurashite mo hanaretete mo
Aishi teru tte isshō ienakute mo
Itsushika hoshi ni naru toki mo zutto
Musuba rete mainichi ga kazoku no hi

365 days family
Only one family in this world
Little by little, if i can, i want to pile them all up
becuse it's everything i can do now
If we are together or separated
Even if i can't say i love you for my whole life
Even if i become a star, as long as we're connected, everyday is family day


credit:hungryant.livejournal

I LOVE MY FAMILY..chuu<3


Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: calmcalm
Current Music: 365 nichi kazoku
 
 
jayzslam
22 May 2011 @ 05:50 pm
^_^  
jayzslam.blogspot.com/

my blog..created long time ago, but lately juz started write..hee

Jya~








Tags:
 
 
jayzslam
31 January 2011 @ 11:17 pm
seriously..today i was like wanna kill someone!!
dahla bz giler ngan closing and work matters, pening ngan class presentation utk mlm td...tup2 ade plak satu masalah muncul.
and the important thing is,that is not my problem actually!!!
please la weyh..umo dh besar, patot dh bole berpikir.
u need to RESPONSIBLE what u are done hokkey!!
call tak penah  nak dpt..sms semedang tak reply..what the hell are u doing???
kalu sekali dua, ok lagi..tp kalu dh tiap2 kali bende same..ape kes??
sumpah mmg tahap kesabaran dh tahap maksima ni..
takde duit, wat cara takde duit..aku pon bukan kaya sgt kot.tapi pepandai la manage ur money ok!
bukan sume bende aku bleh beli kot..tp kalu beli pon sbb berhutang, pekejadah kan????
aku tak kesah sgt kalu bende ni tak ganggu masalah hidup aku, tp ni dh menggugat pride n kepercayaan org kot.
elok2 name aku baik, tup2 sbb this thing...pergh..ilang dh trust org kat aku.
LU PIKIR LA SENDIRI!
Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: angryangry
Current Music: truth
 
 
 
jayzslam
27 January 2011 @ 11:51 pm
hohoho...last week, went to Japanese Culture Event at Uitm Shah Alam..i dunno what happen to me suddenly...taking part for karaoke competiton..hahaha..lawaks gile(wlaupon mmg suke karok)..song= Tegomass!!! off course my ichiban song nee..ngehehe..kiss kaerimichi no love song..^_^

Juz wanna share the vid..thx to my sis..ngehehe.

http://www.youtube.com/watch?v=vn0BW0tkNDg


result???i won 3rd place..wakakaka...

jya!


Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: lazylazy
Current Music: moving on
 
 
jayzslam
22 December 2010 @ 10:03 pm

22/11/2010--Hari ketiga, kalu ikot plan, sepatotnye aku n bena ke Disneyland..tp disebabkan ade prob ckit, kene la carik citibank kat Tokyo.Exit Tokyo Sta, ktrg menuju ke citibank.Citibank ni kat area office, so jalan je mmg sume pakai suit la..kalu kat Msia mmg kompem2 dh pelik, tp cni mmg sume org keje opis pakai suit kot.so takla pelik bg drg..pelik bg aku jela..hehehe.disebabkan takde tour guide, ktrg redah jela.mmg blasah jek.nasibla jumpe..tu pon kene tanye la sesape jek.blasah..kl tak sesat jalan.settle urusan(sempat beli tix Gibli Museum kat Lawson..ngehehe), dh dekat kol 12..nk g disneyland cam dh lmbt.so ktrg decide utk pegi area yg dekat2 jek.memule nak g shinjuku, harajuku n shibuya..tup2 ktrg terturun kat Yoyogi plak..hahahaha..blasah.tgk map, belok kiri ade Yoyogi Stadium..minda aku trs...yay!!tegomass!!hahaha..walaupon takde concert drg time tu, feeling jela ckit2.rupenye2 cte buzzer beat pon wat kat ctu..br perasan setelah tgk drama tu kat tv.bole tahan besar gak Yoyogi Stadium ni.oleh sbb ktrg takde plan nak ke mane,so ktrg main jalan jek.jalan punye jalan, tup2 nmpak bangunan NHK..hahaha..gelak besar ktrg.ooo, dekat rupenye dr yoyogi ni.then ktrg decide utk msuk NHK Studio.Entrance Fee 200yen, okla kan.pg ari isnin, so takla ramai mane.bole tahan gak dlm ni..dh sah2 ktrg ni JE fans, aku n bena berangan la kot2 terserempak drg sbb Shounen Club record kat cni..hehehe..angan2 jela nak terserempak.Kat cni, kite leh wat dubbing sendiri.cartoon dubbing la tapinye.ni utk budak2 sbnrnye, tp aku n bena wat muke tak malu nak wat gak dubbing ni..mmg lawak gile..tp best woo..bukan sng kot.pastu g bilik berita, tgk cara2 penyampai berita bace berita.not bad, sbb time ktrg kat ctu, ade 2 org dak jepon di bagi peluang bace berita..teror gak budak2 tu..gaya aku tgk mcm darjah 5 or 6 jek.smpai satu site, aku tgk ramai org kumpul..aku pon ape lagi, menyebok skali la kan..waahhh..rupe2nye Maya Miki daa..die tgh wat recording satu show..mmg nasib ktrg la kan..dpt tgk die live..hehehe..seres cool n cantik.Dah puas ronda dlm NHK Studio, ktrg meneruskan perjalanan lagi.hehehe.ohoo..kali ni kami dh sampai ke Shibuya.bole tahan ramai org..msuk GAP, Tsutaya, NTT Docomo..bukan beli ape pon, window shopping saje..hehehe.and now, smpaila ktrg kat bill board Shibuya yg besar gedabak tu..wahh..mmg betol2 cam dlm drama la.feeling abih.dgn tome tu board Kattun n NYC..mancanak2 la amik gambar..kekeke.kalu korang slalu tgk jdorama, kan ade tempat kat org cross jalan beramai2 kan..ha,kat Shibuya la tu.mmg giler kot ramai org..tgk cam semut jek.kat cni, kalu korang tetibe berhenti mmg kene langgar jela.Dh cross jalan, ktrg lepak jap depan JR Sta Shibuya.ade map kat ctu..hoho, rupe2nye jauh ktrg berjalan arini.patotla penat..kekeke.

23/11/2010--Nak jadi cite,JR pass aku ilang.puas dh aku mencarik segala tempat tak jumpe gak.huhu.siap pg loss and found center, pondok polis tak jumpe2 gak..nak tak nak, kene gak beli tiket shikansen baru..lesap 30330yen aku..waaa.arini ade concert Kanjani8 kat Kanazawa, so aku n bena bertolak ke sane.From Tokyo ke Echigo-yuzawa, naik shikansen dlm 1 1/2 jam..then from Echigo-yuzawa to Kanazawa lebeh kurang 3 jam by local train.Time Echigo-yuzawa, ktrg terlepas train..so kene la tnggu lagi 30minit for next train.dh name pon 1st time, ktrg tggu jela kat luar station tu walaupon cuaca mmg sejuk giler.nasib baik ade srg pakcik ni gtau kat blah ujung ade bilik utk tunggu..so dlm tu panas ckit.dlm bilik tu pon ade la 4-5 org obaa-san nak ke Kanazawa gak.drg ni peramah n baik.siap tangkap gamba.memule tu drg ingat ktrg student kat Tokyo..bile ktrg ckp ktrg vacation je from Msia..trs drg rase cam amazing..kekeke.maybe terkejut kot.siap tanye umor ktrg bape.hehehe.time train nak smpai, ktrg pon berpecah ngan drg.salah srg obaa-san ni siap bg mknn kat ktrg..mmg terharu habis la plak.betapa baiknye mereka ini.train kat jepon ni pon satu hal.ade plak for reserve n non-reserved.puasla aku mencarik yg betol ngan tix aku ni.tanye staff dlm tu, memule die ckp gerabak 1, so aku pon pegila..tup2 tu utk reserve seat..hampeh, staff drg pon tak tau daa..bile ktrg patah balik, then terserempak ngan staff td tu, die pon mintak maaf..hahaha.last2 ktrg satu gerabak ngan obaa-san2 tu gak..hahaha.pdhl tadi dh ckp sayonara kot.kekeke.

Lebih 3jam dlm train, sampaila ktrg ke Kanawaza.Dh smpai cni, satu hal lagi nak ke Ishikawa, tmpat Kanjani8 con.G tanye kat tourism counter, staff tu cam tau2 jek ktrg nak g tmpat concert tu..hahaha.ade 2 cara nak ke sane, nek bas or teksi.disebabkan ktrg tgk line beratur nak tggu bas tu panjang, dgn tanpa berpikir panjang ktrg decide nek teksi.hohoho, tp still la kan.aku tanye tambang dulu bape..mati woo kalu mahal.from Kanawaza Station to Ishikawa, lebeh kurang 10minit jek.beza nek bas n teksi 400yen..so berbaloi la gak ktrg nek teksi.sampai sane..cuaca mmg sejuk la kan..tup2 ujan renyai2 pulak.sekali ktrg nmpk ade srg pakcik ni pegang tiket concert.ape lg, bena trs tanye..nak tau bape price tix tu??400000yen hokkey..GILOK!!!siol nye pakcik tu..mati idop balik aku takkan beli.so ktrg trs ke tmpat jual goodies.nasib goodies kanjani8 tak ramai yg order n line beratur tak panjang mane, so dlm setengah jam dh settle.kat cni, umat manusia tak seramai tokyo dome.sbb cni boleh dikira kwsan kampung.tp mmg pelik la pakaian drg..kawai kawai btol.sedey btol tak dpt g concert kanjani8..asal lah tix mahal sgt..so ktrg pon trs tahan teksi utk ke Kanazawa Station.

Hari yg same, ktrg bertolak ke Osaka.From Kanazawa to Osaka, lebih kurang 3jam.time tggu train, ade srg budak ni br keluar dr concert.ktrg pon sembang la jap..nak tau???die dpt shake hand ngan RYOOOOOO!!!!!gile best..jeles giler kot ktrg..huhuhuhu..sempoi ah..bile la aku ade chance pkak camtu..huhuhu.Smpai Osaka dh gelap..aku pon dh lupe kol bape..tp rasenye blom kol 8 kot..tp mcm dh 10 mlm jek aku rase.Osaka ni tak ramai org sgt kot.kat Shin-Osaka Station, still ramai.but kat area hotel ktrg tak ramai.takot plak aku.bena plak maintain je.nak tau nape aku takot?sbb aku tak nmpk pompuan..lg satu mmg tak ramai org pon.Nak jadi hal, ktrg sesat plak..hotel tak jumpe2.nak tak nak, ktrg blasah ke tanye srg pakcik tu.fuuhh, nasib die tau mane hotel ktrg tu.bagus tak bagusnye, die siap tunjuk n follow ktrg smpi ke hotel tu even die tunggu smpai receptionist hotel tu kompem ade name ktrg.baik baik btol nihon-jin ni kan..nasib ktrg kot.die siap explain kat org hotel tu ktrg sesat..hahaha..lawak2.tp mmg letih giler arini..mane taknye, abih mase perjalanan dlm train sahaja..huhu.


24/11/2010
--Today plan, Universal Studio Osaka!!!pepagi dh keluar coz nak beli 1 day ticket.Hotel ktrg ni dekat ngan
Dōbutsuen-mae station.Nak tau?Midosuji line ni rupenye name2 station sume character dlm Hanakimi.,.ade Tennouji sta, Namba Sta, Nakatsu Sta..hahaha..trs teringat cte Hanakimi yg lawak tuh. Satu hari dlm Universal Studio, mmg syok.tak rugi beli pass memahal la sbb berbaloi.paling aku suke Terminator..Spiderman pon bole tahan..Shrek 4D pon not bad.so mmg recommended place to go if u visit Osaka.

25/11/2010--
JR Osaka loop line...ktrg g tempat2 yg ade dlm Osaka loop Line train ni..hehehe..sbb mls nak pikir nak ke mane.memule ingat nak ke Nara or Kyoto, tp sbb mase limited, plan tukar.lgpon kene check out hotel pagi ni, so kene la mengangkot brg2 skali.First, ktrg ke Kyocera Dome Osaka, tempat femes utk artist2 wat concert..siap ade cap tangan artsit yg oenah wat concert kat ctu.pastu, gerak ke Johnny's Shop..turun Shinsaibashi Sta..ni pon satu hal gak..berpusing2 carik..kecik je rupenye shop nye..huhu.stuff pon tak byk, mostly photo jek..alang2 dh dtg,cam rugi plak tak beli pape kan..so aku beli la satu NewS photo..jadila.After that,ktrg ke Osakajokoen Sta.Kat cni, ade Osaka Jo-hall and Osaka Castle..mmg syok kalu nak wat photographing kat cni..tempat mmg cantik..tenang & aman gak..lagi time ktrg smpai dlm kol 3-4 ptg..cuaca sejuk ckit...tenang jek feeling tu.on the way jalan, ade srg dak pompuan ni nyanyi kat tepi jalan nak ke castle tu..bole tahan gak sore die..free show..hehe.dlm tak diam, jam pon dh dekat kol 5. kenela bertolak ke tennouji sta sbb bena nak jumpe kwn die..then kene rushing ke shin osaka station sbb last shikansen kol 8.30pm..pergh..mmg rushing sungguh..penat giler.From Osaka to Tokyo, lebeh kurang 3 jam..smpai Tokyo, dh kol 11.30..kene plak tukar yamanote line nak ke komagone..berlari2 gak ktrg sbb nak kene last train kat Komagome ke Nishigahara.Pergh..smpai Komagome, aku dgr dh wisel staff train tu ckp last train..ape lagi, gelabah la beli tix..nasib senpat naik last train kol 12.15am tu..gilok ah.tp kan yg peliknye, last train kol 12.15am tu penuh kot..gile tokyo ni, tak penah lengang dr org..lain sungguh ngan osaka.

p/s--to be continue...
 
Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: awake
Current Music: iitai dake
 
 
jayzslam
22 December 2010 @ 08:25 pm
Hohoho~~1st, gomen coz this entry will be use mix language..kekeke.even trip dh sebulan yg lps, skang baru rase nak buat report..ngehehe.
Japan Japan Japan...mmg impian kot nak g sane..akhirnye 19/11/2010 aku jejak gak kaki kat ctu..yabedabedu!!!lame kot plan yg ktrg buat, kalu tak silap planning dr Dec 2009..gile tak?agak gile la sbb byk kot bende nak kene pikir..budget..mane nak tinggal.,.bp lame nak dok sane..MAS kah, SIA kah, JAL kah...etc2.

19/11/2010--gerak dari KLIA ke Changi kol 7.55mlm..smpai sane dlm 8.55..disebabkan ktrg nek SIA, tu yg kene transit S'pore dulu.Kat Changi, dh terase kat Nihon kot..nak tau sbb ape???melambak2 dak2 jepon ni kat Changi..pandang depan jepon, blkg jepon, tepi jepon..dak2 skolah kot, gile bising.tup2, ade plak sekumpulan dak laki dok area yg ktrg lepak, so dgn slumbernye aku soh Bena tegur drg(yela, dh aku tak reti ckp jepon kan..kekeke).Rupe2nye depa ni wat lawatan ke S'pore..dasat2..lawatan sekolah menengah ke S'pore tuh..amazing japs ktrg sume.Tp dak2 ni tak mesra alam sgt, sepatah tanye, sepatah jawab..ape daa.Dekat 2jam kat Changi, flight ke Japan bertolak kol 11.55pm.huhu..disebabkan ayu tak dpt g last minit, terpakselah aku dok sensorang dlm flight..blasah jela.memule ingat nak tdo, skali ade plak cte Ryo 'Chonmage Pudding' .sumpah lawak giler..penat layan ryo..aku blasah dgr lagu Arashi, Kattun,BigBang, Suju...bole plak lagu NewS takde eks..isk isk.

20/11/2010-lebih kurang 6.30am sampailah aku di bumi Nihon..hahaha.rase cam tak caye jek, tp disebabkan aku cool, wat biase jela kan..kekeke.pergh, sbb ktrg smpai pagi, cuaca mmg sejuk giler la.ni blom winter lg.nasib aku mmg dh pakai baju tebal siap2.kl tak, mau menggigil.lps check kastam sume(pandai plak staff kastam tu ckp terima kasih ngan aku..hehe), ktrg pon memulakan perjalanan ke apartment yg bakal ktrg huni selama 2minggu.From Narita airport to Nishigahara lebih kurang sejam setengah.3 kali tukar train tuh..huhu..Narita Express to Tokyo..Jr Tokyo to Jr Komagome..Subway Komagome to Subway Nishigahara..pergh, mmg letih sungguh. Kat Tokyo Station..pergh..gile ramai umat manusia..yg paling tak leh blah, mmg laju kot drg jalan.nasib line train yg ktrg naik, kire main line.so takdela payah nak jumpe.yg aku tak leh lupe, time nek escalator, tetibe Bena jerit.."Jufa, Nino!!"..aku dgn muke terkejut mcm nak pengsan.."mane??mane??".."tu ha.."..aku pon toleh la..ingatkan Nino betol2, rupe2 nye Hitachi nye iklan board..hampeh btol Bena.mati2 aku ingat Nino..cess..nasib aku tak pengsan..wakaka.Sesampai kat Nishigahara, Machiko dh tunggu ctu.Actually time kat Narita ktrg berlima berpecah, aku n bena(sbb ktrg ade JR pass)..shida, yat n marisa.sbb drg smpai cpt ckit, Machiko tunjuk apartment ktrg tu kat Marisa dulu.kl aku ckp apartment, bukanlah apartment yg mcm kite kat  Msia ni..hahaha.rupe2nye umah biasa jek.2 tingkat.srg oji-san tu sewakan tingkat atas umah die kat ktrg.umah tu not bad, ade 3 bilik.siap ade peti ais,tmpat masak.disebabkan Japanese style, so tido atas futon la kan.So ingatkan sampai2 nak rest ke ape..tp bile tgk jam dh dekat kol 12, so ktrg sume decide utk keluar jek.Bena ke Kei-chan butai, aku n shida ke Tokyo Dome, n Marisa n Yat ke Harajuku.

Tokyo Dome--aku ke ctu sbb nak beli Arashi nye concert goods.memule mmg lawak la, ade ke 3 kali ktrg salah naik train.tp takdela malu sgt kan, name pon 1st time.hahaha..fuh, mmg berselirat la kalu tgk line train drg..yg JR nye lain, Tokyo subway lain..pening kapla aku seminit dua.kekeke..tp kan, aku ingat sbb ktrg ni 1st time dtg cni, rupe2nye nihon-jin pon tgk map train..hahaha..lawak2.so maknenye mmg complicated line train drg nih.yg sbnarnye, from nishigahara ke tokyo dome, bukanlah jauh mane..naik Nomboku line, dlm 10minit smpai dh..hahaha..tak pyh nak tukar2 train,dlm 4-5 station jek..barula ktrg tau bile da selamat sampai.exit from Korakuen Sta, aku n shida gamble je jalan..based on sign board la kan.tetibe plak lps dr escalator, ade lg Nino nye iklan board.ape lg, bergamba la dulu..hehe.nasibla nihon-jin tak wat muke pelik kat ktrg..kekeke.Arashi nye concert kat tokyo dome start 19-21/11..so goodies mmg dh start jual.keadaan kat tokyo dome mmg giler la ramai org.pic krg leh tgk kat facebook eks.mane yg nak tix con, dgn board drg, dok kat area from train sta ke dome.ramai betol org nak g con arashi nih..ingatkan foreigner jek payah nak dpt tix, nihon-jin pon payah.name pon system ballot kan..ade luck, dpt, takde luck gigit jari jela.aku n shida trskan perjalanan ktrg utk beratur beli goodies.ya rabb, pusing satu tokyo dome kot nak carik last line.giler takde penyudah.memule mmg rase nak give up, yela puas aku tawaf satu dome, tak nmpk2 last line.nasib ade 2 tmpat utk beli, so ktrg jalan ke satu lg..yg satu ni nmpk cams ok..tp rupe2nye panjang jugak..nak tak nak, beratur jela kan.tgk keadaan ktrg nye line, ni aku budget mmg smpai malam la turn ktrg..yela, berselirat kot line nye.time tu kol 1.15pm..but seres aku ckp, mmg systematic la cara drg.kalu krg tgk betapa panjangnye line beratur tu,silap aribulan mmg btol2 sampai malam.tp aku dpt beli setelah 3 jam beratur..lame tak lame??gile tak gile??nasib cuaca tak panas mane sbb autumn season.huhu..tp mmg penatla kaki aku beratur ngan shida.time dekat2 nak turn ktrg, ade plak staff JE ni bg annoucement..aku dhla tak phm..terpinga2 sekejap.pastu aku nmpk board yg ade tulis 5.adeh..payah btolla kalu sume dlm tulisan jepon.pening aku.nak taknak, aku wat muke bodo tanye org depan..lawak gile.aku ckp eng, drg bukan phm..last2 aku blasah ckp jepon terabur..nasibla drg phm ape yg aku cube sampaikan..kekeke.rupe2nye, satu item limited 5 jek per person..hampeh, disebbkan aku nye list panjang, mmg aku kene ulang la beratur..huhuh...lebih kurang kol 4ptg, selamat dh satu tugas aku beli brg2 concert tuh..br 1st batch..gilok.ade 2 batch lg aku kene beli..mmg JE ni pandai buat duit btol la.tapi, demi JE kan..beli jela..bukan senang woo nak dpt goodies drg nih..hehehe.time2 concert ni jela dpt beli.


Perasaan lps mengharungi line beratur yg amat panjang(kalah ketapi), mmg puas giler.yela, bukan sng nak dpt experience camtu.ngan aku blasah jek ckp jepon terabur..time nak order n byr goodies tu lg satu hal.cara paling senang, ko tunjuk jek brg ape ko nak, then gune jari bape bilangan ko nak..settle.total, drg akan tunjuk gune calculator..hehehe.dpt brg, ko angguk kepala n ckp arigato..kemudian blah.senang kan?tak tau ckp jepon pon takpe..hahaha.disebabkan dh penat, aku n shida tak larat nak beratur utk kali kedua.so aku kene g tokyo dome lagi esk hari.tak kesahla, janji dpt barang.lgpon, kol 5 ktrg kene jumpe machiko kat umah.sbb die nak tunjuk jalan ke public bath, combini, supermarket, washing machine n lain2.

From umah ktrg tu mmg convenient la..dekat pon dekat ngan sesemua tuh.tp kene jalan kaki la..hehehe..mmg tak pyh diet kalu dok cni.tiap2 ari berjalan, mmg wat kurus..hehehe.jalan punye jalan, ari pon dh gelap.ingatkan dh kol 8, rupenye br kol 5.30pm..huh, punyela
cepat gelap..sbb dh penat, takdela lame ktrg jalan.dh abih sume tmpat2 penting machiko tunjuk, ktrg  pon balik umah.perut pon dh lapar, pade telan maggi jela ari pertama..huhuhu.janji kenyang.nak online, tup2 ade problem plak.nasib ade srg mamat Morocco tlg set kan wireless..ngehehe..so dptla ktrg bertenet..seres mmg laju giler la connection cni..so ktrg manfaatkan mase di cni utk mendownload ape yg patot.hee..^_^.

21/11/2010--Hari kedua, pepagi dh keluar ke tokyo dome.kali ni ktrg berlima sume pegi.shida n marisa paling syok sbb drg dpt pg concert arini..yuhuu..aku gembira utk drg jela kan.nak g, kane tak cukup..mahal maa tix..tak mampu aku.this time beratur ok la..umat manusia still ramai lagi arini last concert kat tokyo dome.kali ni aku beratur ngan bena & marisa..thx ek bena temankan..heee.bole plak time beratur tu, blkang ktrg obaa-san from hiroshima.mmg salute la kat die..dtg jauh2 from hiroshima semata2 nak tgk concert arashi nih.disebabkan bena n marissa tau ckp nihon, so drg sembang2 la.aku sekadar senyum n menyampuk mane yg tau jela..nasibla aku phm, cume nak bls ckp jek maleh nak pk ayat jepon..kekeke.obaa-san ni dh tgk concert mlm td.so pagi ni die beli goodies before balik hiroshima.tp mmg baikla die.siap offer nak mkn same after beli goodies.tp ktrg ckpla ktrg ni payah nak mkn cni sbb takleh mkn semua bende..hehehe..die pon tak kesah.kali ni beratur rase kejap jek maybe sebab dok ralit sembang ngan obaa-san tu kots..tp 2 1/20 jam gakla baru turn ktrg..hehehe.still, ade lg brg nak kene beli..ingat nak smbung beratur lg skali, but ari nak ujan..so nak tak nak, kene balik umah dulu then ptg baru dtg balik..huhu.payah btol nak beli goodies ni..mcm2 cabaran btol..ni sume gara2 per person only 5 jek..emm, maybe drg nak control kot.payahnye aku la sbb amik order melambak..huhu.sampai umah, lepak jap susun sume goodies.ingatkan nak ujan, tp kat umah tak ujan pon.so decided utk ke supermarket beli brg2 dapur..beli brg2 tu mcm nak dok lame jek...haha.dh melantak, dlm kol 6.15ptg, aku bena n yat pegi tokyo dome lagik..kali ni org tak ramai dh coz concert dh start.aku panik jap sbb tmpt jual goodies dh kemas2...yabai!ade lg goodies yg aku kene beli nih..br aku nak tanye kat staff tu, tup2 ade minah jepon ni tanye..fuhhh..tmpt lagi satu still open.aku pon ape lg, cecepat la g beli..hehehe.kali ni takde nak beratur2, trs je dpt beli.so dgn cepat n senangnye goodies digrab.LEGA!!aku dpt beli sumenye..hehehe.dh settle, ktrg ronda2 area tokyo dome.fan arashi ni mmg SUGOI la..kesian pon ade.mcm2 perangai dpt tgk.disebabkan drg tak dpt tix, drg sanggup tggu luar dome.ade yg tekup telinga kat dinding semata2 nak dgr same ape yg berlaku kat dlm dome.yg menari n menyanyi skali kat luar dome..mcm2.mmg die hard fans kots.ape pon, semangat drg tu mmg aku salute la.after that, ktrg masuk mall..bukan nak beli ape pon..g supermarket dlm tu utk beli beras..hahahaha..jgn main2, beli beras kat tokyo dome tuh..lawak giler.sume gara2 td tak jumpe kedai beras kat nishigahara.price?2kg=990yen..so korang kire la sendirik ek.then ktrg jenjalan kat tempat koyashige penah dtg dulu..ala2 i-city je aku tgk..hehehe.dh puas ronda ctu, ktrg masuk satu kedai jual magazine n komik.disebabkan concert arashi mlm tu, mmg penuh la mag cover drg..promote promote.sbb most of the mag aku ade,so takde la aku beli.belek punye belek, tup2 ade plak mag cover T&T & NewS..dgn tak membuang mase, aku trs amik n bayar..hahaha.puas sbb pic lawa.sbb taknak bertembung n bersesak2 ngan ramai org, ktrg chow awal balik.
Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: blahblah
Current Music: dancing in the secret
 
 
jayzslam
23 July 2010 @ 08:19 am


hohoho..since today is FRIDAY and yeah..its lazy friday..hahahahha.
dun feel like wanna start my work so early...so this is 1st 'work' for me..kekekekeke.

1st tyme~~~



the result SUPERB!!!!i like~~~~

then 2nd one~~~



kekekeke...its OUR FATE actually..wakakakakakaka..to Donghae's fan, 죄송합니다.


 

p/s--JE fans, ignore this post yea..kekekekeke.



 


Tags: ,
 
 
Current Location: office
Current Music: no other
 
 
jayzslam
23 June 2010 @ 07:16 pm
Yo!!  
finally i have paypal..hehehehehe..abisla my pocket money.
Tags:
 
 
Current Location: home
Current Mood: crazycrazy